Hittekatter i Kattstugan

Samtliga katter som söker hem är kontrollerade av veterinär, ID-märkta, kastrerade och vaccinerade mot kattpest och kattsnuva.

Vi har stora utgifter för mat, sand och veterinärvård och övriga kostnader för katthemmet. Därför tar vi ut en avgift för varje katt för att täcka en del av våra kostnader.

Enligt våra regler skall katt som placeras i tättbebyggt område hållas som innekatt med möjlighet att gå ut tillsammans med ägaren. Detta både för kattens och grannarnas skull. Detsamma gäller även om katten får ett nytt hem nära en hårt trafikerad väg.

Många av katterna vi får in kan, av naturliga skäl, vara rädda för människor till en början, men vår erfarenhet är att de flesta blir tama och keliga med lite tålamod och kärlek. En del kan vara födda ute eller ha behandlats illa.

Om du är intresserad av att ta emot en hittekatt, ring 063-12 06 12 (Ewy). Gäller ENDAST för placeringar!

För upphittade och bortsprungna katter, ring 063-10 43 66 för vidare hänvisning till jouransvariga.

Du som tappat bort din katt, klicka HÄR för att anmäla det till Jämtkatten.

Vi behöver hjälp!

Vi behöver hjälp med matning och städning i Kattstugan. Finns det någon ansvarsfull person som kan tänka sig att gå till Kattstugan och mata katterna och städa någon gång i veckan? Allt vårt arbete sker ideellt, så därför kan vi inte erbjuda någon lön.

Du som tycker om katter och känner att du vill hjälpa till med detta, kan höra av dig till:

Pia 063-808 55
eller
Ewy 063-12 06 12