Välkommen till Kattklubben Jämtkatten!
Kattlogo

Kattklubben Jämtkatten startade i Östersund 1978. Sedan dess har vi arbetat aktivt för att höja kattens status, bland annat genom att informera om god katthållning. Klubbens mål är att ingen katt i Jämtland och H&aum;rjedalen ska behöva sakna ett hem. Varje år tar klubben hand om c:a 300 katter. Efter annonsering lyckas vi hitta ägarna till nästan hälften, medan de andra placeras hos nya ägare. Alla katter vaccineras, kastreras och ID-märks innan de omplaceras.

Jämtkatten har ett katthem med plats för ett 40-tal katter. Men många katter bor även i tillfälliga hem medan klubben söker nya ägare. Klubben har även en jourtelefon som hänvisar till någon av klubbens medlemmar. Hit kan man ringa om man har tappat bort sin katt, hittat en katt eller behöver råd i kattfrågor.

Kattklubben Jämtkatten har omnämnts många gånger i tidningen Kattliv. I nummer 5/98 säger Olov Wallgren, djurskyddsinspektör:
- Tack vare föreningens insatser har vi inte behövt avliva hemlösa katter sedan början av 80-talet. Folk som klagar på katterhänvisar vi också till Jämtkatten. Det fungerar bättre om föreningens medlemmar talar kattspråk med de inblandade än om vi skulle gå in med vårt myndighetsspråk. Tidningen Kattlivs och FRISKIES pris Kattguld 1999 gick till Jämtkattens kassör Ewy Möller som har varit klubbens eldsjäl sedan starten 1978.

Klubben är i ständigt behov av ekonomiska bidrag, kattvänner som vill jobba ideellt och kärleksfulla hem till hittekatterna. Du kan även stödja klubben genom att bli medlem.